Lájkolj minket Facebookon!


Dobj egy lájkot, 10 Euro kedvezményért* / foglalás* Érvényes az első foglalásnál, 1000 Euro feletti foglalások esetében.
 

Újdonságok

Mar 6, 2012
Category: Altalanos informaciok
Posted by: admin

Elkészült az Egyiptom honlapunk román nyelven: www.egipt-online.ro

 

Facebook

 

Milyen legyen a vakáció?

Családoknak, ahol 7 év alatti gyermekek is vannak javasolt úgy nevezett “family resortokat” választani, ahol all inclusive ellátás, játszótér, gyermek-medence és mini-club is van. A szállodák baby-sitting szolgáltatása is a család kényelmét szolgálja. Ez lehetővé teszi, hogy a család felnőtt tagjai egy- vagy félnapos kirándulásokon vagy városlátogatásokon vegyenek részt, miközben a kiskorú gyermeket szakképzett dadák és óvónők foglalkoztatják. Jó példa egy ilyen nyaralásra a klasszikus üdülési csomag: utazás repülővel, szállás all inclusive ellátással, repülőtér – szálloda – repülőtér transzfer, magyar, román, német és/vagy angol nyelvet beszélő helyi képviselő, több gyermekprogram és különböző akciós ajánlatok.

Az utazásszervezők tudatosan állítanak össze családi nyaralóprogramokat biztosítva: családi szobákat, animációs programokat, éttermekben gyerek-menüket, fakultatív programokat családoknak és gyermek-kedvezményeket.

Azok a családok, ahol a gyermek már nagyobb mint 7 éves, szívesen választanak olyan uticélokat ahol több-, változatosabb a fakultatív program lehetőség, kirándulás, élményfürdők, tematikus- és kaland parkok, kempingezés, kerékpártúrák, lovastúrák.

Az utazás típusának és az egyéni igényeknek megfelelően a választható lehetőségek:

1. Üdülés családi klubszállodákban

1.1. Dino Club

"Vakáció az egész családnak ": nyugalom és pihenés a szülőknek, szórakozás a gyermekeknek – ez a mottója a Dino Club szállodáknak, melyek szolgáltatásai már több éve népszerűek a családdal nyaralók körében. A szórakoztató-, pihentető- és frissitő programokat szakképzett magyar animátorok biztosítják.

A DINO CLUB jelenleg 5 országban képviselteti magát: Egyiptom: Iberotel Aquamarine****, Tunézia: El Fell*** , Hotel Ruspina****,Törökország: Hotel Alba Resort*****, Hotel Alba Queen*****, Jasmine Beach*****, Rodosz: Irene Palace****, Mallorca: Delfin Playa**** . A DINO KLUB szállodák védjegyévé vált a széleskörű programajánlat, napsütés, tenger, széles és (többnyire) homokos partok, megbízható szállodák, all inclusive ellátás, családias hangulat, pihenés, sporttevékenységek, családi szobák, gyermek-medencék, játszótér, csúszdák, gyermek-menük és nem utolsó sorban a különböző gyermek-kedvezmények.

A Dino KIDS program célirányosan 4 -12 év közötti gyermekeket foglalkoztat versenyek, vetélkedők, játékok, alkotó programok keretében. Közösen a szülőkkel: olimpiák, játékok, torna, vetélkedők, dino-diszkó és fakultatív programok az egész családnak.

Dino HOLIDAY célirányos foglalkozás az aktív pihenés kedvelőinek. Az alapelv az úgy nevezett Fit&Fun: azaz alakformáló ülések, sport-tevékenységek, játékok és műsorok egy aktív üdülés/pihenés érdekében.A szórakoztató-, pihentető- és frissitő programokat szakképzett magyar animátorok biztosítják.Dino HOLIDAY célirányos foglalkozás az aktív pihenés kedvelőinek. Az alapelv az úgy nevezett Fit&Fun: azaz alakformáló ülések, sport-tevékenységek, játékok és műsorok egy aktív üdülés/pihenés érdekében.A szórakoztató-, pihentető- és frissitő programokat szakképzett magyar animátorok biztosítják

1.2. Club Magic Life

17 clubszálloda 5 országban és egy folyami hajó a Niluson teszik a családi nyaralást felejthetetlen élménnyé. Ha szeretünk a tengerparton vagy a medence mellett hűsölni/pihenni, vagy aktív, sportos vakációra vágyunk, esetleg kulturális programokat szeretnénk vagy igazi gurmentek vagyunk, akkor mindenképp próbáljuk ki a Club Magic Life szolgáltatásait.

A Magic Life Clubok különösen figyelnek arra, hogy a vendégeik bármikor kedvük szerint étkezhessenek. Az all inclusive rendszerük tartalmazza a reggelit, késői reggelit, ebédet, vacsorát, késői vacsorát, különböző specialitású éttermek használatát és számtalan bart. Tehát reggeltől estig biztosítanak ennivalót, lehet nassolni vagy csak rágcsálni valamit a főétkezések között. Az animációs csapat egész nap aktív sport és szórakoztató programokat kínál. Csak tőlünk, családunktól, baráti társaságunktól függ, hogy résztvevők vagy nézők maradunk a színes programkavalkádban. Ajánlott sportkedvelőknek, akik a vakáció alatt sem szívesen mondanak le hobbijukról vagy szeretnének egy újabb sportot kipróbálni. Van választási lehetőség kezdőknek és haladóknak egyaránt: sport a családdal, egyedül vagy barátokkal. A Magic Life csapata a legkisebbekre is gondol! Speciális programajánlat gyermekeknek és tiniknek: a Mungo Club elsősorban 3-16 év közötti gyermekeknek, Magic Kids Club 7-12 év közötti gyermekeknek, Le Petit Tennis, Magic Mungo Disco, Yo-Yo ési Tini Club tiniknek (13-16 év között) ajánlott. Mindebben fellelhető sporttevékenység, különböző játékok, karaoke, foci.

1.3. Oázis Klub-Neckermano

Üdülés és szórakozás egy helyen? Oázis klub szállodák rendelkezésükre bocsájtják mindazt ami egy tökéletes vakációhoz szükséges. Csodálatos tengerpartok, jól felszerelt szállodák, fiatal animációs csapat és szórakoztató programok.

Mivel a szállodák fő koncepciója az egészséges életmód és sok mozgás, a klub Béres Alexandra fitness-világbajnok védjegyével működnek. Az animációs programvezetők felkészülését a világbajnoknő biztositja.Az Oázis Klubokban mini-klub is működik Neckermano néven, ahol magyar és német nyelvű gyermek-programok foglalkoztatják a kicsiket: gyermek torna, játékok, diszkó. Oázis Klub hotelek: Bulgária – Nessebar Beach NNN, Egyiptom: Titanic Beach NNNN, Korfu: Aquis Sandy Beach Resort NNNN , Kreta: Stella Palace NNNN és Stella Village NNNN, Kos: Akti Beach Club NNNN , Rodosz: Costa Lindia Park NNNN és Costa Lindia Beach Resort NNNN, Mallorca: Hotel Platja Daurada NNNN, Törökország: Hotel Side Mare Resort & SPA NNNN+, Tunézia: One Resort NNNN.

1.4. Kinderhotels

A legfontosabb célkitűzés, hogy a vakáció szórakoztató legyen kicsiknek és nagyoknak. Ilyenkor tevődik fel a nagy kérdés: vajon a választott vakáció tetszeni fog a család összes tagjának? Ezért a Kinderhotels csoport mindent szolgáltatását a sikeres és minden tekintetben teljes családi üdülésre fókuszálta. Utazásszervezőket felülmúló gyermek-programokat állitottak össze. Tehát függetlenül attól, hogy vakációnkat kisgyermekekkel, nagyobbakkal vagy tinikkel tervezzük, a nyaralást biztos siker koronázza.

Az aktiv foglalkozások közül megemlithetjük: uszóakadémia, boszorkány-iskola, baby-perfect, mozi, wellness, külső és belső medencék, sisuli és mindezt festői környezetben: az ausztriai tavak, hegyek, farmok környékén, a természetben. Kinderhotels szállodák: Karintia: pl. Europe’s 1st Baby + Children’s Hotel 4* (5 gyerekvigyor – a Kinderhotels lánc saját értékelése), GINAS Hotel 4* (5 vigyor), Brennseehof 4*+ (4 vigyor) , Salzburg: pl. Familien-Erlebnis-Hotel Moar-Gut 4*+ (5 vigyor), Hagleitner Family Balance Hotel & Spa 4* (5 vigyor), Dél-Tirol: pl. Cavallino Bianco - family spa Grand Hotel 4*+ (5 vigyor), Felső Ausztria:Kinderhotel Bruckwirt 3* (4 vigyor) de találunk Kinderhoteleket Styria tartománzban, Voralbergben, Hessenben, Burgerlandban is, sőt megjelent az első horvátországi Kinderhotel is a Hotel Vespera 4* (3 vigyor).

1.5. Familotels

Pihenés és szórakozás az egész családnak. Így lehet jellemezni a Familotel szállodákat. Témánként csoportosítva: téli sportszállodák, lovagló-csomagos szállodák, wellness, tini- és bébiszállodák. A szállodák mellett a Familotel apartamenteket, hétvégi házakat is kínál teljes konyhai felszereléssel az igazi családi hangulat kedvelőinek. Elsődleges szempont: a családi aktiv pihenés, szórakozás szülőknek, nagyszülőknek, gyerekeknek.

Familotel szállodákat találunk Németország, Ausztria, Olaszország több részén, de Svájcban és Magyarországon is csatlakozott egy-egy szálloda a a Familotel lánchoz. Néhány szálloda: Németország: BÄREN AM SEE 4* (4 korona - a Kinderhotels lánc saját minősitése, Sonnenpark 4* (5 korona), Monikas Ferienhof 3* (3 korona), Ausztria: St. Zeno 4* (4+ korona), Aschauerhof 4* (4 korona), Amiamo 4* (5 korona), Olaszország, Dél-Tirol: Alpenhof 4* (4 korona), Sonnwies 4* (5 korona), Svájc: Lago di Lugano 4* (5 korona), Magyarország: Kolping hotel 4* (4+ korona).

2. Kalandtúrák

A kalandtúra mindenki képzeletében mást jelent. Van akinek a a Szfinx és a piramisok meglátogatása a kaland, van aki szafari túrát lát lelki szemei előtt sok oroszlánnal és tigrissel, esetleg delfinekkel úszást, bungee jumpingot vagy vadvizi evezést képzel el. A kaladtúra tehát egy újabb vakáció típus, alternatív módja az hasznos és értékes időtöltésnek.

Nem lehet ezt a pihenésmódot eléggé hangsúlyozni, de el kell ismernünk, hogy csak egy szűk-rétegű közönségnek szól. Ha mégis a vakáció ezen formája mellett döntünk, akkor ez tüzetesebb odafigyelést és felkészülést igényel. Néhány ötlet amire érdemes a a tervezés közben odafigyelni: Vakáció más családokkal közösen – a legtöbb utazás-szervező a kaland-túrákat csoportoknak szervezi azaz min.15-20 fő ami kb.3-5 családot jelent. Olyan családoknak ajánlott akik szívesen töltik szabadidejüket más családokkal, figyelembe véve hogy kisebb nagyobb megszakitásokkal 1 vagy akár 2 hetet is együtt kell majd tölteniük.

A higéniai felszereltség sem éri el minden esetben az általunk megszokottat. Utazás megszervezésénél kötelező szem előtt tartani, hogy hogyan bírják családtagjaink a meleget, a fizikai igénybevételt, a higéniai feltételeket, amelyek igénybe vehetik a szervezetet.
Egészség és kitartás – annak ellenére hogy a családosoknak szervezett kalandtúrák nem annyira megerőltetőek mint a felnőtteknek szervezettek, a fizikai felkészültség és állóképesség elengedhetetlen.

Kulturális sokk – az uticéltól függően lehetőség nyílik arra, hogy közelebbről is megismerjünk egy országot, vidéket. A helyi lakosság életformája és szokásai érdekességet jelenthetnek a gyermekek számára, de ugyanakkor a bizonytalanság érzését is kelthetik a gyermekekben. A nagyvárosok (bármennyire lenyűgözőek is a felnőttek számára) zsúfoltságuk és zajos mivoltuk zavarúan hathat a gyermekekre.

Elszállásolás: a kalandtúrák esetén ne várjunk luxusra. Általában a szobák kényelmesek és tiszták. A kirándulás akkor lesz igazán értékelhető, ha nem Ritz Carlton szállodai minőségre számitunk.

3. Folyami, tavi hajózás, csónakázás az országban vagy külföldön

Minden szülő tudja, hogy egy olyan vakáció kiválasztása amely mindenkinek tetszeni fog nagyon nehéz. Ebből a meggondolásból nem hagyhatjuk figyelmen kívül a hajózás/csónakázás lehetőségét, amelyben (kedv és igény szerint beiktatott megállókkal) a család apraja-nagyja megtalálhatja a neki tetsző pillanatokat. Legyen az folyami hajó, bérelt csónak vagy jacht a család minden tagja a “tengerész – legénység” különböző beosztottjává „változhat” a vakáció alatt. Ez a nyaralás forma szabadságot, szórakozást és kalandot biztosit.

4. Campingek és tematikus parkok

Többféle camping létezik azoknak a családoknak akik szeretik az utazást, kalandokat és a természet szerelmesei. Egy jól szervezett camping kitűnő választás a család minden tagjának. A campingek szolgáltatásai: lakókocsi elhelyezés - csatlakozás víz-, villany- és lefolyóhálózatra, bungallók - tusolóval és saját fürdőszobával, házikók, szabad terület sátorozóknak.

A sátorozás és a campingezés egy külön életforma, érdekes felnőtteknek is de leginkább a gyermekeknek. A felnőtteknek új kihívás és felejthetetlen kaland visszatérni a természethez: ne használjunk mikróhullámsütőt, ne legyen hang- és zajszigetelés, elektromos sütő, gázkályha. De mielőtt egy ilyen kalandtúrába kezdenénk nem szabad elfeledkezni a megfelelő felszerelésről: takarók, zseblámpa, hűtőtáska, termosz, kötél, néhány konyhai kellék, elsősegély csomag, védőmatrac, villanymelegitő, camping székek és asztal, grillező, szemeteszsák.

5. Tematikus és kalandparkok

Más lehetősége a családi álomvakációnak: a tematikus és kalandpark. Egy varázslatos világ mesék országában: találkozhatunk hercegekkel és hercegnőkkel, mesehősökkel és rajzfilmfigurákkal. Mindenkinek ajánlott életkortól függetlenül.

Center park Európában és az Egyesült Királyságban

Guardaland Olaszország

Portaventura Spanyolország

Legoland Dánia, Egyesült Királyság, Németország, Amerikai Egyesült Államok

Lalalandia Rodby/Dánia

Disneyland Franciaország, Hong Kong, Amerikai Egyesült Államok

Europa Park Rust/Németország

Phantasialand Bruhl / Németország

Movie Park Bottrop-Kirchhellen / Németország

Conny Land Lipperswil/ Svájc

Vidampark Budapest / Magyarország

Prater Bécs/ Ausztria

Dino Park- Jurassic Island : Traismauer / Ausztria

Dino Park : Rehburg-Loccum / Németország

Dubailand – épülőben

6. City breaks

A családok kedvelik a City break-eket vagy akár a hosszabb városlátogatásokat, ha a program
figyelmesen volt összeállitva. A klasszikus látnivalókon kívül, mint múzeumok, emlékművek, parkok ne felejtsük el, hogy minden nagyvárosban vannak különböző szórakozási lehetőségek gyermekeknek (vidámparkok, tematikus parkok) és felnőtteknek egyaránt. Jó példa erre Párizs és Euro Disneyland, Barcelona és a Universal Mediterranea, Verona és a Guardaland, Copenhaga és Tivoli, London és Legoland.

 

7. Sívakációk

Sokban különbözik egy sivakáció a családdal, a barátokkal, vagy párban szervezett sítúrától. Több
szempontot kell figyelembe venni, figyelmesen kell megszervezni ahhoz, hogy az sítúra igazán sikeres legyen. A legfontosabb mérlegelni valók: baby sitting/baby-sitter, dajka; vakáció megszervezése (egyénileg vagy utazási iroda segitségével); szállás kiválasztása, a szállásado egység szolgáltatásai, sípályák minősége, nehézségi szintje, felvonók és síliftek, síbérletek és csomagok.


8. Szörf és széllovaglás

A szörf egyre keresettebb aktív pihenési forma, ami maximális szórakozás az egész család számára. Az utóbbi években fokozott érdeklődést könyveltek el ezen sport iránt, hisz mindenki eljátszott már a gondolattal, hogy meglovagolja a hullámokat. Az a mondás járja, hogy aki egyszer belekóstolt, az nem tud leszokni a “hullámvadászatról”! A szörfvakációk nagyrésze alternativákat is nyújt a család többi tagjának: joga, Pilates torna, lovaglás, quad, kerékpározás, kite-surfing, búvárkodás és sok más.

 

 

9. Luxus vakációk

Képzeljük el, hogy egy luxusszálloda privát tengerpartját használjuk, esetleg egy bungallót, royal suitet, ami saját spa-val rendelkezik és közvetlenül az óceánra nyílik! Ha nem vagyunk büszke tulajdonosai egy ilyen komplexumnak, lapozzuk fel a luxusvakációkat kínáló katalógusokat, hogy legalább egy vakáció erejéig magunknak tudhassuk a fenti álomképet!
Ha kisgyermekekkel utazunk, akkor a resortokat tartsuk szem előtt, hiszen ezek a luxus különböző kategóriái mellett, külön gyermekprogramokkal is rendelkeznek. Ha 2 év alatti csecsemővel utazunk luxusszállodába, akkor ajánlott a family suite mint például Punta Prima Prestige 5* Menorca szigetén, Princess Yaiza 5* Lanzarote szigetén, Pollentia Village Mallorca szigetén vagy Abama Golf and Spa Resort Tenerifen, ahol a 4 év alatti gyermekeknek különleges és változatos programlehetőségeket kínálnak. Ha nagyobb gyermekekkel indulunk útnak és a családtagokat nem riasztja vissza a hosszú repülő út, akkor a következő uticélok ajánlottak: Dubai, Cape Town, Maldive-szigetek, Karib-szigetek, Mauritius, Dominikai köztársaság, de nem feledkezhetünk meg a Törökországi luxus szálloda-komplexumokrol sem.

10.  Lovaglótúrák

Az utóbbi években több embert is megszólított a “vadon szava”, azaz a tiszta érintetlen természet, vad tájak, messze a nagyvárosok zajától és szennyezettségétől.

Ha magunkra ismerünk a fenti leírásban, akkor javaslott kipróbálni a természetjárást és kalandokat lóháton. Kaland- lovastúrákat már szervezett formában is találunk, különböző útvonalakon, változó időtartam és tematika függvényében. Tehát ha hobbi vagy versenysport szinten lovagolunk, megszervezhető egy családi nyaralás lóháton. A lovastúrák programja általában tartalmazza a szállást, ellátást, csoportvezetőt és a csomagszállitást. Gyakorlati tapasztalat függvényében különböző nyaralócsomagok közül választhatunk. A “lovasiskola” lehetővé teszi, hogy a lovak tisztán tartásától, ellátásától kezdve a sétagaloppig mindent elsajátítsunk és mindezt egy szakképzett lovas felügyeletével. A gyerekeknek választani lehet egy szelíd és betört póni lovat, ami biztosan elnyeri majd a kicsik tetszését. A lovaglás fortélyainak elsajátításához legalább 5-10 órán kell részt venni, mielőtt csoportos kilovagolásra vállalkoznánk. A kirándulások típusát és nehézségét a lovas tudásához mérten válasszuk meg. Két típusú lovastúra létezik: „Csillagtúra” (egynapos kirándulások, vagyis a nap végén a csoport visszatér a szálláshelyre), a „Rajtaütés”  ami többnapos túrát jelent, 2-8 nap alatt több nehézségi útvonalon haladnak a résztvevők. A szállás panziókban vagy sátorban van megoldva igényektől függően.

 

11. Kerékpártúrák

Egy új vakáció tipus: a biciklis turizmus. Az aktív vakációk kedvelőinek szervezett kerékpárprogramok kínálkoznak. Ha szeretnénk felfedezni a természet szépségeit és a család minden tagja kerékpározik, akkor a családi nyaralást biciklis ökoturizmussá varázsolhatjuk.

Bel- és külföldön egyar&rideaacute;nt léteznek kerékpáros klubbok, ahol érdeklődni lehet a szervezett programokról és javaslott útvonalakról. Például egy családi kerékpáros hegyi tábor, ami garantáltan felejthetetlen élményeket nyújt az egészséges életmód és sport égisze alatt. Romániában már egy Szülői Biciklis Klub is létezik.

Mallorca (ro)

 

Tenerife (ro)

 

Spanyolország (ro)

 

Törökország (ro)

 

Görögország (ro)

Gorogorszag
 

Ausztria (ro)

 

Egyiptom (ro)

Egyiptom
 

Tunézia (ro)

Tunezia
 
Előző oldal: Repülőjegy  Következő oldal: Foglalás előtti teendők