Családi nyaralás - az életreszóló vakáció

Kétség nem fér hozzá, hogy a legkedveltebb vakáció a családi nyaralás. Az együtt töltött nyaralás vagy hétvégi kirándulás maradando élmény szülőknek és gyermekeknek egyaránt.

Mindazok ellenére, hogy a családi nyaralás nagyon népszerű, ennek megszervezése nagy odafigyelést igényel, hiszen ellenkező esetben az álomvakáció nagyon hamar rémálommá változhat. Ezért elengedhetetlen, hogy szem előtt tartsuk a következőket:

- A sikeres vakáció alapja az utazás időpontjának kiválasztása, vegyük figyelembe az iskolai/óvodai szünetet, illetve a felnőttek munkahelyi szabadságát (bizonyos intezményeknél a szabadság beütemezése már év elején szükségeltetik)

- Különös odafigyelést igényel az utazás tipusának kiválasztása, uticél. – hangsúly a részleteken – hisz a gyermekek szórakozása, illetve a szülők pihenése is ezen döntésünktől függ.

- Utazás, szállitás. A távolság és anyagi helyzet függvényében a következő választási lehetőségink kinálkoznak: utazás egyénileg (saját autóval), autobusszal, vonattal vagy repülővel. A tömegszállitási eszközök azonban időponthoz kötöttek és korlátolt személyi mozgásteret biztositanak az utazás időtartama alatt, tehát fokozott figyelemet igényel a gyermek/bébi ételének előkészitése, folyadékok becsomagolása, palackozása, játkékok és bébik tisztába tételének megoldása.
A szállasadó egység szolgálatásai mellett ajánlott a helyszinen szervezett egy - vagy több napos kirándulásokon (családi igénynek megfelelően) résztvenni, avagy különböző nevezetességeket meglátogatni, hogy a nyaralás igazi emlékképekkel társuljon.

 

A sikeres családi nyaralás kulcsa: a jó szervezés és odafigyelés!