Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home4/netall/public_html/csaladi-nyaralas.ro/index.php:12) in /home4/netall/public_html/csaladi-nyaralas.ro/include.php on line 51

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home4/netall/public_html/csaladi-nyaralas.ro/index.php:12) in /home4/netall/public_html/csaladi-nyaralas.ro/include.php on line 51
Kígyómarás


Lájkolj minket Facebookon!


Dobj egy lájkot, 10 Euro kedvezményért* / foglalás* Érvényes az első foglalásnál, 1000 Euro feletti foglalások esetében.
 

Újdonságok

Mar 6, 2012
Category: Altalanos informaciok
Posted by: admin

Elkészült az Egyiptom honlapunk román nyelven: www.egipt-online.ro

 

Facebook

 

Kígyómarás

A kígyómarás félelmetes élmény, és az érintett már ettől a ténytől is sokkos állapotba kerülhet, pedig még a veszélyes kígyók (viperák, kobrák) sem mindig okoznak életveszélyes mérgezést, mivel nem mindig fecskendeznek be olyan mennyiségű mérget, amely az érintett halálát okozza.
Leggyakoribb esetben helyi fájdalom és az érintett testrész duzzanata alakul ki, esetleg kisebb helyi szövetelhalás. Súlyos esetekben a kígyómarás kiterjedt lágyrész elhalást (bőr, izom), illetve idegbénulást, légzésbénulást és vérzéseket okoz.
Ha ilyen előfordul, az érintettet meg kell nyugtatni, ha más nincs, alkoholos ital fogyasztásával, fájdalomcsillapítókat kell adni, a harapás felett az érintett végtagot elszorítani, de nem olyan mértékben, hogy az a végtag elhalásával járjon, és a végtagot nyugalomba kell helyezni. Semmiképpen nem szabad a marás helyét felvágni, mert az csak elősegíti a méreg felszívódását. A kígyómart személyt azonnal a legközelebbi orvosi ellátó helyre kell vinni.

Mallorca (ro)

 

Tenerife (ro)

 

Spanyolország (ro)

 

Törökország (ro)

 

Görögország (ro)

Gorogorszag
 

Ausztria (ro)

 

Egyiptom (ro)

Egyiptom
 

Tunézia (ro)

Tunezia
 
Előző oldal: Kullancsok  Következő oldal: Csípések